Gjorde en riktigt smarrig variant på köttfärslimpa till lunch/middag i dag.
Fyllningen är en Boursin ost (en ost jag helt glömt bort, för mig en stark påminnelse från 80-talet, då denna färskost totalt dominerade)
Recept för 3-4 pers.
Köttfärslimpa:
500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 soltorkade tomater i olja
1 dl hackad bladpersilja
1/2 tsk örtagårdskrydda
salt och svartpeppar
150 g Boursin färskost med vitlök och örter
2 msk pinjenötter
Tillbehör:
Cocktailtomater
Rödlök
Potatis
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg färs och ägg i en bunke.
Finhacka lök och vitlök samt de soltorkade tomaterna.
Rör ned alltsammans i färsen tillsamman med persilja,
örtagårdskrydda, salt och peppar.
Blanda ordentligt!
Forma smeten till en limpa på en plåt eller i en form.
Tryck ned färskosten i mitten och strö pinjenötterna ovanpå.
Lägg tomater, lök och potatis i klyftor runt om limpan.
Ringla över olivolja över grönsakerna och krydda med örtagårdskrydda,
salt och peppar.
Stek i ugnen i ca. 30 minuter eller tills köttfärslimpan
är genomstekt.
Servera med en god sallad!
Medan maken pysslar med köket.
(mycket jobb blev det där, det nya modulsystemet från Ikea har nämligen varken samma höjd eller bredd som det vi hade sen tidigare, så maken får såga och trixa för att få ihop allt.
I slutändan kan vi konstatera att han i stort sett byggt hela köket själv! )
Pysslar jag här nere i lilla sjöhuset.
Äntligen ska jag ta tag i att få till
en egen liten fotostudio.
(Egentligen inte riktig rätt tid just nu när hela köket fortfarande är i kaos, så är det väl allt som oftast, allt på en gång liksom! )
Det positiva är att jag fått så mycket mer fotojobb, yipee!!!
Nu finns inget val längre … måste verkligen få till en studio där jag kan hålla till under dagarna.
Testar hur dagsljuset förändras här under dagen, för att se vilken vägg som är lämpligast att tapetsera för kommande arbeten.
Just i dag är ljuset fantastiskt här vid sjön, det ligger som en lysande vit dimma över vattnet, men allt som ofta är här full sol.
Någon form av avskärmning kommer alltså att krävas mot fönsterpartiet. Undrar om det räcker med gardiner eller om det behövs större åtgärder?
Fortsättning följer så att säga …
k r a m åsa
Underbart! Älskar Dina helt oemotståndligliga mat/fika-skapar-miljö-bilder…Du får mig som vegetarian+fisk ätare att vilja smaka din köttfärslimpa. Älskade min Mammas egna då jag som barn och tonåring åt kött. Jag får ta Din inspiration och omvandla till en vegetarisk variant.
Vilket läge och utsikt Du har på Din ateljé…och jättekul att Du har fått fler fotouppdrag. Som i och för sig inte förvånar mig, för Du har en egen signatur som jag diggar starkt 😍👌🏻.
Att Du nu är och har Din egen sida är så positivt på många sätt i mitt perspektiv…Dina Fina Bilder blir ännu Finare här och sedan det här med hur blogglayouten är, är jätteviktigt…so keep on going strong Åsa❣️
Ljusa Kramar från Ninni.
Härligt att du har uppdaterat den gamla hederliga köttfärslimpan. Det var länge sedan jag gjorde den…hade löksoppapulver i smeten. Gott det med. Håller med Ninni här ovan att din layout och bilder ser super fina ut
…sen tog utrymmet slut där jag ville lägga till
Kramar /Carita
Låter som ett underbart projekt att dra igång och att du fått så mycket mer fotojobb, vem är förvånad…inte jag.
Ge uppmuntrande middagar till maken, men han verkar ju inte vara den som ger sig i första taget. Lycka till. Kram Margareta