Vaknade till doften av nybakade källarfranska, absolut inte helt fel! Älskar när maken bakar sina favoritfrallor under helgen.
Maken förbereder alltså degen kvällen innan och låter dem kalljäsa i vinkällaren under natten. -Misstänker att det är där för de kallas källarfranska, eller har jag fel?-
Här kommer receptet om ni vill prova själv, så lätt och smidigt!
för ca. 16 frallor:
1 pkt jäst
1/2 lit. vatten
1 msk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke, rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser.
Ta upp på mjölat bord och knåda den smidig.
Forma degen till en lång rulle ca. 50 cm lång.
Skär degen i 16 lika stora bitar, vänd bitarna i mjöl och platta till dem något med handen.
Lägg på plåt täck med plastfolie och ställ ned i källaren eller kylen över natten.
Värm ugnen till 250 grader.
Grädda frallorna i 10-12 min.
Låt svalna på galler.
Efter denna mysiga söndagsfrukost känner vi oss redo att åka till Alviks Måleri och kika på ny färg till väggarna här hemma, dags att renovera byta lite färger här hemma.
Hoppas er söndag blir fin!
Vad sugen jag blev på nybakt;)
Hur varm ska ugnen vara?
Åh ursäkta, glömde helt bort att skriva ut ugnstemperaturen, 250 grader ska det vara:)
Fin fortsättning på söndagskvällen //Åsa
Jag bjuder snart in mig själv till ert frukostbord. Så härligt med nybakat på morgonen, det är lyx det. Ha en härlig söndag Åsa. Med vänliga hälsningar från en annan Åsa .