Recept_mat

GNOCCHI MED ROSTADE GRÖNSAKER đŸŒ¶đŸ†đŸ·đŸ˜‹

Tror att jag har fÄtt en slÀng av Gnocchi feber denna sommar, sÄ lÀtt att laga och sÄ gott det smakar!

Recept_mat

 

HÀromdagen gjorde jag Gnocchi med ugnsrostade grönsaker som jag la ut pÄ insta story och lovade att lÀgga ut pÄ bloggen.

Recept_mat

För 4 pers.

500 g fÀrsk gnocchi
1 blomkÄlshuvud
1 squash eller aubergine
1, 5 dl pumpafrön
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 citron, skal och saft
2 nÀvar fÀrsk spenat
30-40 g smör
olivolja & chiliolja
salt & peppar

Recept_Mat

– SĂ€tt ugnen pĂ„ 220 grader.
– SkĂ€r blomkĂ„len i buketter och squashen i mindre bitar.
– LĂ€gg i ugnssĂ€ker form. HĂ€ll pĂ„ 0,5 dl olivolja och blanda runt.
– Krydda med salt & peppar.
– Rosta i ugnen ca 20 minuter.

– Skala och finhacka vitlöken (eller pressa). Hacka persiljan
– Blanda, vitlök, persilja, cintronzest och citronsaft med 1 msk chiliolja och 2 msk olivolja (har ni inte chiliolja gĂ„r det bra med 3 msk olivolja)

– Bryn upp smör (ca.30-40 g) och vispa tills det har en gyllenbrun fĂ€rg och nötig doft.
(Det Àr viktigt att vispa sÄ att inte mjölksocker och proteiner brÀnns)
– LĂ€gg i gnocchin & pumpakĂ€rnorna. Stek tills de Àr gyllene krispiga.
– Ringla persiljedressingen över grönsakerna nĂ€r de kommer ut ur ugnen. Blanda runt och vĂ€nd ner i stekpannan med gnocchin.
– Toppa med spenaten.

Recept_mat

Godaste chilioljan tycker jag Àr Gridellis, ska testa att göra min egen i sommar tÀnkte jag, Äterkommer om den blir bra.

Recept_mat

Ljuvlig doft i köket!

Recept_mat

Bon Appétit !

 

5 reaktioner till “GNOCCHI MED ROSTADE GRÖNSAKER đŸŒ¶đŸ†đŸ·đŸ˜‹”

  1. LÄter smaskens! Ska man koka den fÀrska gnocchin innan man steker den?
    HÄller med föregÄende! Blir aldrig besviken pÄ dina recept. Testade pasta med skogschampinjoner och bacon hÀromdagen och det gillades stort av alla <3

    1. Nej jag kokar dem inte, direkt ned frÄn pÄsen i stekpannan. Bryn gnocchin sÄ att de fÄr en krispig yta 
 sÄ gott:)
      Kul att höra att du gillar mina recept. Fin fortsÀttning pÄ torsdag!

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.