Hej på Er,
Hoppas er midsommarhelg varit riktigt fin. Själv drog maken, Eskil och jag iväg ned till Skåne, där vi hade ett härligt midsommarfirande tillsammans med släkten.
Skönt att bara komma iväg sådär några dagar och byta miljö för en stund.
När vi kom hem igen fann jag bigarråträdet helt översållat med perfekt mogen frukt. Nu måste jag skörda det jag når, innan allt blir förstört!
Fryser in för att använda i höstens/vinterns smoothisar. Något av det bästa som finns!
Har du precis som vi väldigt gott om frukt denna sommar så är detta en väldigt bra sätt att bevara detta sommargoda till i höst.
Fantastiskt att kunna ta fram en näve ur frysen och lägga i smoothien.
Gott även att äta fryst, det blir precis som när man fryser vindruvor, lite sådär sorbeaktigt!
Jag skär ett litet hål i bigarrån sen är det bara att trycka ut kärnan -obs! det blir aningen kladdig, så jag rekommenderar att sitta utomhus-
Styckfryser dem -mitt favorittillbehör till frysen, styckbrickan, används flitigt här hemma-
Därefter är det bara att lägga över bären i formar eller fryspåsar och sedan är det så lätt plocka ut den mängd man behöver.
Lätt att använda även om du vill göra sylt, eller att mosa ihop och äta till pannkakor i vinter!
Mums!
k r a m åsa
Hej! Mysigt inlägg och fina bilder 😍 Fick ett tips av mamma idag när vi gjorde körsbärssylt. Om man tar ett sugrör och trycker i ändan där den gröna kvisten suttit så får man ut den relativt smidigt ☺️ Även om det också blir lite kladdigt 😀 Trevlig kväll!
Vilken lycka med ett eget bigaråträd. På vårt gamla ställe hade vi tiotalet körsbärsträd. Gott, men svårt att göra annat än att äta eller sylta