Redan söndag – tycker alla dagar flyger fram även fast jag inte gör något speciellt.
Konstigt ju, februari som brukar vara en så långtråkig månad!
Käkade middag hos goda vänner och fick med mig de allra finaste nyvärpta äggen hem.
Titta bara vilka ljuvliga färger ↑
Undrar varför det enbart går att köpa vita eller bruna ägg i butik? Jag vill så mycket hellre ha ägg i blandade milda färger.
Tack Ing-Mari för att du har höns och så givmilt delar med dig <3
Godaste äggen måste nyttjas på bästa sätt. Äggakaka måste vara ett av de bättre sätten!
Tänk att vi gillar äggakaka så mycket så vi har köpt oss varsin egen gjutjärnspanna bara för detta ändamål
(dessa köpte vi innan vi fick barn -längesen alltså)
Hade som tradition att ALLTID åka till Rut på Skäret och äta äggakaka varje sommar vi var på besök i Skåne verkligen ett måste varje år!
(Mamma har lånat en av pannorna i många år men i samband med att hon lämnade jordelivet så har vi bägge här hemma igen).
Jag dukade upp i växthuset som var riktigt varmt eftersom solen hade vänligheten att värma upp lyckohuset åt oss denna söndag.
Inte mycket man behöver duka upp till en enkel äggakaka… i vårt fall enbart varsitt glas mjölk och lingonsylt.
(Vi äter direkt ur varsin panna, så gott)
Vet att man alltsomoftast äter pannkakan ihop med stekt fläsk eller bacon,men jag lovar det går alldeles utmärkt att servera med bara lingonsylt. Hade jag haft vitkål hemma hade jag gärna skurit ned lite kål bland lingonen.
Här satt vi alltså och njöt av solsken och takdropp. +6 grader och nästan all snö är borta.
Såg t o m att snödropparna börjat titta upp, snart kan vi äntligen plocka in egna små buketter från trädgården igen!
Här kommer receptet på skånsk äggakaka, den allra smarrigaste lunchkaka man kan tänka sig. 4 port.
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
5 ägg
Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. (salta lite om du inte ska äta med fläsk till)
Vispa ihop till en jämn, slät smet. Fräs lite smör i en stekpanna (eller i två små)
Häll i äggsmeten när smöret är gyllenbrunt. Sänk värmen och grädda på medelstark värme, stick försiktigt i smeten med t ex en gaffel till smeten stannat helt.
Stjälp upp och vänd kakan på tallrik. Grädda på andra sidan tills den också fått färg.
Servera äggkakan med stekt fläsk eller bacon och lingonsylt!
k r a m åsa
Det måste vara de vackraste ägg jag någonsin har sett!!! Vilka färger!
Och ditt växthus (och dina bilder därifrån) är ju magiska!
Tusen tack Victoria för dina gulliga ord, jag blir så glad<3
Fin kväll till dig!