.
Dags att baka pepparkaksmuffins med mitt lilla barnbarn i eftermiddag.
Använder min egen pepparkakskrydda, väldigt enkelt att göra & perfekt då man själv kan välja exakt vilka av kryddorna man vill ha lite extra av
-eller kanske lite mindre av-
Det är bara att blanda kryddorna i en liten burk, sen var det klart!
Fint att ha färdigt hemma om man känner för att göra en egen pepparkaksdeg som tex. kan bli till en ätbar pepparkaksgirlang.
Eller kanske om man vill röra ihop en mjuk pepparkaka,
gott också att strö på filen/gröten till frukosten.
I grundreceptet för pepparkakskryddan gäller:
2 delar malen kanel
2 delar malen ingefära
1 del malen kardemumma
1 del mald kryddnejlika
Jag som personligen inte är så vidare förtjust i kryddnejlika tar lite mindre av den & så lägger jag till lite mer av kardemumman som jag älskar, på så sätt får jag till min egen absoluta favoritblandning.
Försök att hitta kanel av den äkta sorten. Äkta kanel kallas ceylonkanel & det riktiga namnet är Cinnamomun verum eller Cinnamomum zeylanicum.
Kardemumma har jag alltid i en egen pepparkvarn, så i min kryddblandning gäller inte mald kardemumma utan här blir det aningen större bitar, vilket passar en kardemummaälskare som mig alldeles utmärkt!
Minns ni pepparkakorna jag bakade här har trätt upp dem på ett snöre,
det blev en ätbar girlang liksom.
En pepparkaka om dagen håller doktorn borta från magen,
eller ??
k r a m åsa
Varma Omtanke Kramar från mig till Dig Åsa
Ninni.
Tack snälla Ninni, förstår att du minns dagen … TACK