GRANOLA MED CHOKLAD

 

Dammar av bloggen denna söndag för att dela med mig av min bästa granola, gör den om och om igen!
Har gjort många sorters granola, känner mig nästan som expert!  Började med att testa Leilas chokladgranola
men var inte riktigt nöjd. Men nu har jag det!
Den perfekta granolan med smak av nötter och choklad äts med fördel på fil, yoghurt med bär, banan, torkad frukt etc.

Receptet kommer här!
1 stor burk / 2 liter

  • 5 dl dinkelflingor
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl sötmandel
  • 2 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl sesamfrö/linfrö
  • 2 msk kakao (använder alltid Valrhona pga bäst)
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl honung
  • 2 dl pekannötter
  • 2 dl hyvlad kokosGör så här
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda grynen med sötmandel, pumpakärnor,sesamfrö och kakao i en bunke.
  • Koka upp olivolja och honung i en kastrull. (Inte bara värma utan koka upp så att det bubblar då försvinner olivoljesmaken) och blanda ned det i bunken med grynen.
  • Rosta granolan i cirka 10 minuter. Ta ut och rör om, tillsätt pekannötter och hyvlad kokos. In i ugnen 10 minuter till.
  • Låt svalna, först då blir den crunchy!

Mmm, äter den allra helst på Verums naturella hälsofil tillsammans med svenska jordgubbar, så himla gott!

 

 

 

 

5 reaktioner till “GRANOLA MED CHOKLAD”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.