Tror att jag har fÄtt en slÀng av Gnocchi feber denna sommar, sÄ lÀtt att laga och sÄ gott det smakar!
HÀromdagen gjorde jag Gnocchi med ugnsrostade grönsaker som jag la ut pÄ insta story och lovade att lÀgga ut pÄ bloggen.
För 4 pers.
500 g fÀrsk gnocchi
1 blomkÄlshuvud
1 squash eller aubergine
1, 5 dl pumpafrön
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 citron, skal och saft
2 nÀvar fÀrsk spenat
30-40 g smör
olivolja & chiliolja
salt & peppar
– SĂ€tt ugnen pĂ„ 220 grader.
– SkĂ€r blomkĂ„len i buketter och squashen i mindre bitar.
– LĂ€gg i ugnssĂ€ker form. HĂ€ll pĂ„ 0,5 dl olivolja och blanda runt.
– Krydda med salt & peppar.
– Rosta i ugnen ca 20 minuter.
– Skala och finhacka vitlöken (eller pressa). Hacka persiljan
– Blanda, vitlök, persilja, cintronzest och citronsaft med 1 msk chiliolja och 2 msk olivolja (har ni inte chiliolja gĂ„r det bra med 3 msk olivolja)
– Bryn upp smör (ca.30-40 g) och vispa tills det har en gyllenbrun fĂ€rg och nötig doft.
(Det Àr viktigt att vispa sÄ att inte mjölksocker och proteiner brÀnns)
– LĂ€gg i gnocchin & pumpakĂ€rnorna. Stek tills de Àr gyllene krispiga.
– Ringla persiljedressingen över grönsakerna nĂ€r de kommer ut ur ugnen. Blanda runt och vĂ€nd ner i stekpannan med gnocchin.
– Toppa med spenaten.
Godaste chilioljan tycker jag Àr Gridellis, ska testa att göra min egen i sommar tÀnkte jag, Äterkommer om den blir bra.
Ljuvlig doft i köket!
Bon Appétit !
Vad gott det ser ut. Jag brukar prova dina recept och har aldrig blivit besviken. SĂ„ nu blir det gnocchi â„ïž. Mvh Ă sa
Tack à sa, ja detta Àr vÀldigt gott, hoppas Àven du gillar det :)
LÄter smaskens! Ska man koka den fÀrska gnocchin innan man steker den?
HÄller med föregÄende! Blir aldrig besviken pÄ dina recept. Testade pasta med skogschampinjoner och bacon hÀromdagen och det gillades stort av alla <3
Nej jag kokar dem inte, direkt ned frÄn pÄsen i stekpannan. Bryn gnocchin sÄ att de fÄr en krispig yta ⊠sÄ gott:)
Kul att höra att du gillar mina recept. Fin fortsÀttning pÄ torsdag!
Ser smarrigt ut! /grannen i 44:an